1 april - 3 juni tentoonstelling

Friesche verf in Hylpen

 

Zondag 1 april gaan wij weer open en starten het nieuwe seizoen met een nieuwe tentoonstelling getiteld:

Friesche verf in Hylpen

Deze tentoonstelling is gewijd aan het werk van drie samenwerkende Friese kunstenaars: Hiske Wiersma, Hendrik Elings en Evert van Hemert. In hun werk leggen zij ieder op hun eigen manier
In de tentoonstelling zijn beelden en schilderijen te zien, maar de bezoeker krijgt ook een kijkje in de ateliers van de kunstenaars. Materiaal, gereedschap en mislukkingen, laten zien dat het kunstwerk ‘slechts’ een eindproduct is. Het proces van het maken, het scheppend ambacht van de kunstenaar, is minstens zo interessant en daarom ook te zien!
 
Alle geëxposeerde werken - van heel klein tot heel groot - zijn te koop. Bovendien hebben de kunstenaars speciaal voor de tentoonstelling een complete wand gevuld met kleine kunstwerkjes. Kleine kunstwerkjes om direct verliefd op te worden, om direct te kopen en mee naar huis te nemen.

 

Naast de werken van deze eigentijdse kunstenaars, blijft een groot deel van onze cultuurhistorische collectie ook te bewonderen zoals de unieke Hindelooper kamers. En… eigenlijk is het hele stadje een openluchtmuseum, een bezoek is de moeite waard.