Aanbod basisonderwijs

Nieuw aanbod voor basisonderwijs

Naast een kennismaking met het museum laten we de kinderen een intensieve activiteit beleven die aan de leeftijdsgroep is aangepast.
De programma's zijn gericht op het geven van een beter beeld van de eigen streek met zijn unieke (voormalige) Zuiderzeehaven. Het bekijken van klederdracht en schilderwerk is bij een bezoek aan Museum Hindeloopen ook zeker de moeite waard. 
Het aanbod geldt gedurende de wintermaanden van november tot en met maart. Het museum is in deze maanden gesloten voor reguliere bezoekers en kan zich daardoor helemaal instellen op het ontvangen van schoolgroepen.
Voor het inschrijven maar ook om het aanbod digitaal te bekijken zie: www.akte2.nl/netwerken
 
Hindeloopen en zijn stoffen
(aanbod voor groep 3 en 4)
Het programma Hindeloopen en zijn stoffen bestaat uit een korte rondleiding door het museum. Ook vindt een presentatie plaats van het Hindelooper kostuum, gevolgd door een workshop van modevormgeefster Trees Penters: werken met stoffen.
Kosten € 180,00 per groep. 
 
Hindeloopen en zijn schilderwerk
(aanbod voor groep 5 en 6)
Het programma Hindeloopen en zijn schilderwerk bestaat uit een korte rondleiding door het museum, toegespitst op het schilderwerk. Daarna een workshop waarin de leerlingen zelf een voorwerp in de stijl van het echte Hindelooper schilderwerk beschilderen.
Kosten: € 100,00 per groep.