Arrangementen

Arrangementen worden georganiseerd voor groepen van minimaal 10 personen. 
Gezien de ruimte in het museum hanteren we een maximale groepsgrootte van 20 personen. Daarvan kan in overleg worden afgeweken. Voor een arrangement dient u te reserveren.
 
Het museumbezoek blijft het middelpunt van een arrangement. Bij een arrangement is er een rondleider beschikbaar, die de groep door het museum begeleidt. 

Aanvullend op een museumbezoek met rondleiding zijn er de volgende mogelijkheden:

1. kledinguitleg

Er wordt door een gids in Hindelooper kostuum uitleg gegeven over de mannen- en vrouwen klederdracht.
De uitleg wordt verzorgd door een lid van de Folkloristische Zang- en Dansgroep Aald Hielpen. Voor deze activiteit wordt minimaal voor 10 personen gefactureerd. De extra kosten hiervoor bedragen € 20,00 per groep.
 

2. stadswandeling 

Onder leiding van een gids wordt een rondwandeling gemaakt door het historische stadje. De extra kosten voor de rondleiding bedragen € 3,00 per persoon. Voor deze activiteit wordt voor minimaal 10 personen gefactureerd. Op verzoek kan de gids het Hindelooper kostuum dragen. De extra kosten hiervoor bedragen € 20,00 per groep.

Museum Hindeloopen als onderdeel van een arrangement.

Met Tourist Info Hindeloopen is het arrangement 'toeristische dagtocht' afgesloten. Dit is een dagtocht waarbij u met het Hindelooper treintje naar Workum en terug kunt. In de tussentijd is er gelegenheid voor diverse bezienswaardigheden in zowel Hindeloopen als Workum. Voor meer informatie zie de website van Tourist Info Hindeloopen.