Landschap en natuur in 4 seizoenen

Lezing van Jan Tijsma
 
Fotografie! Het medium, dat de tijd stil laat staan. Wat ook de bedoeling van het getroffen en vastgelegde beeld is geweest, er hoort altijd een verhaal bij. Of het nu gaat om de familiekiekjes van tante Marie of het fotografische reisverslag van de buurman. Het maakt geen verschil.
 
Het beeld vertelt het verhaal. Daar ligt de kracht van de fotografie. Het verrassende beeld, dat als een zwijgende verteller zijn boodschap prijsgeeft. De harde werkelijkheid, de schoonheid of de gevangen emotie. Ze hebben geen woorden nodig.
 
Door de ongelimiteerde keuze van onderwerpen en de technische mogelijkheden van de huidige apparatuur maakt de fotograaf het verschil. Jan Tijsma is zo’n fotograaf. Zijn passie is de natuur. Hij is een bevlogen landschap- en natuurfotograaf.
 
Als vrijwilliger van natuurorganisaties is hij regelmatig op pad. Hij komt op de mooiste plekjes en brengt zowel het landschap alsook de flora en fauna in beeld. Als ambassadeur van het Nationaal Landschap weet hij bovendien boeiend te vertellen over de verbinding tussen landschap en natuur in onze leefomgeving. Met o.a. een boeiende en kleurrijke audiovisual met passende muziek neemt Jan Tijsma u mee door het Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân in de vier seizoenen. Een presentatie die u niet mag missen!