Vacature conservator

Wij zijn op zoek naar een conservator (0,5 fte)
 
 
WIE EN WAT ZIJN WIJ:
Museum Hindeloopen, beheerd door de Stichting Hidde Nijland, is gevestigd in het oude raadhuis van het Friese Hindeloopen, een rijksmonument uit 1683. Het museum is gericht op het Hindelooper culturele erfgoed, de collectie is in 1917 geschonken aan de gemeente Hindeloopen door Hidde Nijland, een vroegtijdig verzamelaar. De collectie bevat vele waardevolle en unieke objecten. In 2008 is het museum geprivatiseerd en wordt door subsidies ondersteund door de gemeente Súdwest-Fryslân.
 
De stad Hindeloopen is trots op haar eeuwenlange tradities, waarmee Hindeloopen bekend is geworden tot ver buiten de landsgrenzen. Over de Hindelooper cultuur is veel geschreven en gedocumenteerd. Museum Hindeloopen, Hidde Nijland Stichting Hindeloopen, heeft heel veel aspecten van die cultuur verzameld.
 
Hindeloopen ligt tussen de Friese weilanden aan het IJsselmeer. Hindeloopen is beroemd om de unieke Hindelooper stijlkamers met kleurrijke meubels en sierlijk schilderwerk, de eeuwenoude streekdracht en de unieke taal. Minder bekend is dat de Hindeloopers in 17e en 18e eeuw van groot belang waren voor de handel op de Oostzee. Vlak achter de dijk, in het voormalige stadhuis, is het museum gevestigd dat al deze verhalen herbergt: Museum Hindeloopen. Het museum wil vernieuwen met ambities, iconisch, “Hollands”, kosmopolitisch en wereldwijd.
 
FUNCTIE-INFORMATIE:
Wij zoeken een conservator die een passie heeft voor het werken in een museum. Ervaring in een soortgelijke functie strekt tot aanbeveling, maar is niet noodzakelijk. Wij gaan voor iemand die ons kan overtuigen van de toegevoegde waarde die u heeft voor het museum. De nadruk ligt daarbij op het samenstellen van de vaste opstelling, van tijdelijke exposities en museale evenementen. Onze nieuwe collega toont initiatief, kan zelfstandig werken en beschikt over een goed vermogen tot organiseren. In deze functie maakt u deel uit van een klein team.
 
DE WERKZAAMHEDEN OMVATTEN:
1. Collectiebeheer:
Is belast met: de zorg voor het beheer, behoud en uitbreiding van de collectie, waaronder registratie, documentatie en digitalisering;
 
2. Exposities:
De presentatie en inrichting van de vaste opstelling en tijdelijke exposities; inclusief het ontwikkelen van voorlichtings-, promotie- en educatief materiaal. Coördineert werkzaamheden tussen medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.
 
3. Publiek en overige externe taken:
Het onderhouden van externe en interne contacten in relatie tot de collectie van het museum. Publiceert over de collectie.
 
4. Bestuur ondersteuning:
Adviseert de directeur ten aanzien van het museale beleid en de collectie. Toezicht op de algehele veiligheid van de collectie.
 
5. Overige werkzaamheden:
Administratieve werkzaamheden die voortvloeien uit de functie
 
VEREISTEN:
 • HBO werk- en denkniveau – Reinwardt Academie
 • Goede contactuele eigenschappen
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Affiniteit met museaal werk
 • Passie voor het maken van exposities en tentoonstellingen
 • Een goede actieve en passieve beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
Overig:
 • Resultaatgericht
 • Creatief
 • Besluitvaardig
 • Probleemoplossend vermogen
 • Stressbestendig
 • Zelfstandig
 • Daadkrachtig
 
ONS AANBOD:
Museum Hindeloopen biedt u een zelfstandige functie in een klein team: bestaande uit de directeur, bestuurssecretaresse, baliemedewerkers, vrijwilligers en uzelf. U valt onder de verantwoordelijkheid van de directeur. Het is een dienstverband van maximaal 18 uur per week (0,5 fte). De functie is gewaardeerd in schaal 10 Museum CAO – minimaal € 2.912,00 – maximaal € 3.810,00 bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 
Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden streven wij ernaar de arbeidsovereenkomst te verlengen.
 
INTERESSE:
Herkent u uzelf in bovenstaande profiel? Dan zijn wij benieuwd naar uw reactie. Een motivatie en CV zien wij graag uiterlijk 15 mei 2017 per e-mail (info@museumhindeloopen.nl) tegemoet onder vermelding van ‘vacature conservator’ of stuur de brief naar Museum Hindeloopen, Dijkweg 1-3, 8713 KD Hindeloopen. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in juni 2017.
 
Meer informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Carolien Hack, conservator museum (06 - 10123424) of Jelle Brouwer, directeur museum (06 – 22236689).