Agenda

Zondag 10 juni - maandag 10 september
Tentoonstelling 'Tijdloze schoonheid' van Rob van Bergen, Lees verder...
 
Woensdag 8 augustus

Zomeravond(er)varen door Hindeloopen

‘Het Venetië van het noorden’, zo wordt Hindeloopen ook wel genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele vaarten en sloten die de stad, net als haar Italiaanse voorbeeld, doorsnijden. Gondels zijn hier echter ver te zoeken.
 
Op woensdag 8 augustus krijgt u de kans om Hindeloopen eens op een andere manier te bekijken. De Vereniging Vrienden Museum Hindeloopen organiseert een vaartochtje door de stad. In een Staverse jol of in een vissersschouw vaart u van de haven, door de sluis richting Museum Hindeloopen.
 
Een waarschuwing vooraf is op zijn plaats: een rustig tochtje wordt het niet! Onderweg gebeuren er allerlei onverwachte zaken of wordt er stilgestaan bij bezienswaardige locaties. Einddoel is het museum, waar de expositie van de bijzondere beelden van kunstenaar Rob van Bergen bekeken kan worden en waar u kunt bijkomen van de avonturen op het water.
Deze ervaring mag u niet missen, maar … het aantal plaatsen in de boten is beperkt. Geeft u zich daarom van tevoren op bij het museum: tel. 0514 521420 of info@museumhindeloopen.nl.  Er wordt vanuit de haven gestart om 19.30, 20.30 en 21.30 uur.
 
Maandag 17 september - woensdag 31 oktober
Tentoonstelling ‘Uit eigen collectie’