Lezingen

Lezingen in het seizoen 2016 - 2017

 
Zondag 26 maart 2017 – 15.00 uur
 
Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân - Natuurfotografie
Jan Tijsma
 
De grootste passie van Jan Tijsma is het fotograferen van zowel de natuur als van landschappen. Na meer dan 40 jaar gewerkt te hebben in Den Haag gingen hij en zijn echtgenote op zoek naar een rustiger omgeving. Ze kwamen terecht in Oudemirdum, in Gaasterland, waar de wortels van de familie liggen.
 
Het landschap en de natuur kregen hem al snel in de greep. Na al die jaren in de Randstad had hij gezien hoe snel een leefomgeving kan veranderen en hoe de natuur meer en meer onder druk komt te staan. Met die gedachte is Jan Tijsma gedreven aan het fotograferen geslagen. Het afwisselende landschap boeit hem dermate, dat hij inmiddels ook Ambassadeur van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân is geworden.
 
Met zijn foto’s probeert hij te verbazen, te verrassen en te verwonderen. Zijn missie is helder. Zie wat er nu nog voor moois is in dit unieke landschap van Zuidwest Fryslân. Zorg dat er niet meer verloren gaat, voorkom dat het landschap verder verrommelt en behoud de biodiversiteit. Want wat is een landschap zonder dieren in het wild, zonder flora en fauna? Wat is het Nationaal Landschap zonder historische elementen?