Aanbod basisonderwijs

Nieuw aanbod voor basisonderwijs 2023-2024

Cultuurmenu KunstKompas
 
Cultuurmenu KunstKompas is de 20e brochure die is ontwikkeld door het cultuurnetwerk Súdwest-Fryslân onder regie van projectbureau Akte2.
Het menu boordevol kunst- en cultuuraanbod speciaal ontwikkeld voor jullie school voor het schooljaar 2023-2024. In het menu vindt u een divers kunst- en cultuuraanbod met programma’s op gebied van beeldende kunst, muziek, theater, media, erfgoed, dans, taal en circus – of een combinatie daarvan – en het aanbod van de galeries. Het bevat tevens programma’s deskundigheidsbevordering voor leerkrachten.
 
We hopen dat u uit dit ruime aanbod een keuze kunt maken.
Het aanbod staat ook online op www.akte2.nl/cultuuraanbod-po. Inschrijven voor de programma’s is vanaf nu via deze site mogelijk.
Scholen ontvangen z.s.m. hun inloggegevens en anders op te vragen via info@akte2.nl
Heeft u vragen of wilt u iets overleggen, neem dan contact op met Akte2.
 
Naast een kennismaking met het museum laten we de kinderen een intensieve activiteit beleven die aan de leeftijdsgroep is aangepast.
De programma's zijn gericht op het geven van een beter beeld van de eigen streek met zijn unieke (voormalige) Zuiderzeehaven. Het bekijken van klederdracht en schilderwerk is bij een bezoek aan Museum Hindeloopen ook zeker de moeite waard. 
Het aanbod geldt gedurende de wintermaanden van november tot en met maart. Het museum is in deze maanden gesloten voor reguliere bezoekers en kan zich daardoor helemaal instellen op het ontvangen van schoolgroepen.
Hindeloopen en zijn stoffen
(aanbod voor groep 3 en 4)
Het programma Hindeloopen en zijn stoffen bestaat uit een korte rondleiding door het museum. Ook vindt een presentatie plaats van het Hindelooper kostuum,
gevolgd door een workshop van modevormgeefster Trees Penters: werken met stoffen.
Kosten € 180,00 per groep.
Hindeloopen en zijn schilderwerk
(aanbod voor groep 5 en 6)
Het programma Hindeloopen en zijn schilderwerk bestaat uit een korte rondleiding door het museum, toegespitst op het schilderwerk. Daarna een workshop waarin de leerlingen zelf een voorwerp in de stijl van het echte Hindelooper schilderwerk beschilderen.
Kosten: € 100,00 per groep.
 
Hindeloopen en zijn taal
(aanbod voor groep 7 en 8)
Het programma Hindeloopen en zijn taal bestaat uit een korte rondleiding door het museum, toegespitst op de Hindelooper taal. Daarna volgen de leerlingen een workshop waarin met hulp van een museummedewerker die de Hindelooper taal beheerst, de leerlingen op bijzondere wijze kennis maken met de Hylper (Hindelooper) taal.
Kosten: € 100,00 per groep.