Rondleidingen

Als groep bent u van harte welkom in Museum Hindeloopen! Onze deskundige rondleiders vertellen u alles over de geschiedenis van ons museum en het mooie Hindeloopen. Wij bieden u meerdere bijzondere verhalen aan: over de stad en het museum, over het Hindelooper kostuum en over de Hindelooper zeereis. Het museum hanteert een groepsgrootte van 10 personen. Komt u met een kleiner of groter gezelschap? Wij overleggen graag met u voor een passende oplossing. Voor rondleidingen dient u altijd te reserveren. Voor een stadswandeling hanteren wij een groepsgrootte van minimaal 10 en maximaal 20 personen aan.

 

1. Historisch Hindeloopen – stad en museum
Onder leiding van een gids maakt u kennis met de speciale collectie van ons museum: klederdracht, het Hindelooper interieur, de scheepvaart en de typische en herkenbare Hindelooper schilderkunst. Daarna neemt de gids u mee de stad in voor een stadswandeling langs onder andere de haven, het Sylhús met de ‘leugenbank’ en de Grote Kerk. Na deze rondleiding weet u wat Hindeloopen zo bijzonder maakt!
Extra kosten: € 4,50 per persoon. Op verzoek kan de rondeider het Hindelooper kostuum dragen, een aanrader! Meerprijs per groep bedraagt € 20,-.
 
2. Historisch Hindeloopen – museum
Onder leiding van een gids maakt u kennis met de speciale collectie van ons museum: klederdracht, het Hindelooper interieur, de scheepvaart en de typische en herkenbare Hindelooper schilderkunst. U hoort boeiende verhalen over de geschiedenis van Hindeloopen!
Extra kosten: € 2,50 per persoon.
 
3. Historisch Hindeloopen – stad
Onder leiding van een gids wordt u meegenomen de stad in voor een stadswandeling langs onder andere de haven, het Sylhús met de ‘leugenbank’ en de Grote Kerk. Na deze rondleiding weet u wat Hindeloopen zo bijzonder maakt!
Kosten: € 2,50 per persoon.
 
4. Hindelooper kostuum
Een enthousiaste gids vertelt u alles over het Hindelooper kostuum. De uitleg wordt gegeven door een lid van de folkloristische zang- en dansgroep ‘Aald Hielpen’. Daarnaast krijgt u een rondleiding door ons museum, met speciale aandacht voor de historische kostuums die deel uit maken van de drie Hindelooper kamers in ons museum.
Extra kosten: € 2,50 per persoon. De rondleider draagt het Hindelooper kostuum. De meerprijs per groep bedraagt € 20,-.
 
5. Hindelooper zeereis
In de achttiende eeuw is Hindeloopen een welvarende havenstad. Hindelooper schippers varen naar Scandinavië, de Baltische Staten en naar Rusland. Met de opbrengst van hun reis, kopen zij luxegoederen uit de hele wereld. Onze gespecialiseerde rondleider vertelt u alles over de zeereizen die vanuit Hindeloopen ondernomen zijn.
Extra kosten: € 2,50 per persoon.
 
Heeft u vragen of wilt u direct reserveren? Klik dan hier of bel 0514-521420. U bent van harte welkom in Museum Hindeloopen!
Bezoekersvoorwaarden zijn van toepassing.